Speurtocht op natuurbegraafplaats Weverslo

Speurtocht op natuurbegraafplaats Weverslo

Het is vakantie, tijd voor avontuur

Kom met je (groot)ouders naar Natuurbegraafplaats Weverslo voor een spannende speurtochtwandeling

Een speurtocht op een natuurbegraafplaats? Jazeker! Natuurbegraafplaats Weverslo is onderdeel van Landgoed Weverslo. Een prachtig, gevarieerd bos, waar iedereen elke dag tussen zonsopgang en -ondergang welkom is voor een wandeling of gewoon om even op een bankje te zitten en de natuurlijke rust te ervaren. En in de vakantie ook voor een leuke speurtocht. Uiteraard met respect voor de omgeving. 

Ronddolen

In het bos van Weverslo lijkt de tijd even stil te staan. Je kunt hier rustig ronddolen, hier een daar staan bankjes, beelden en gedichten langs de wandelpaden. En verscholen tussen de bomen en varens, de natuurgraven. Hier vinden mensen hun laatste eeuwige rustplaats, op een zelf uitgekozen plek. Soms onherkenbaar, soms gemarkeerd met een klein houten aandenken. Zo krijgt dit unieke stukje natuur een eigen persoonlijk karakter.

Spannende speurtocht

Om een wandeling over het landgoed en de natuurbegraafplaats ook voor kinderen de moeite waard te maken, hebben we voor de zomervakantie een spannende speurtocht wandeling uitgezet. Waar kinderen ook nog leuke prijsjes mee kunnen verdienen. Jong en oud kunnen zo door goede samenwerking en aan de hand van leuke opdrachtjes veel te weten komen over de historie en de huidige functie van Weverslo. In het gebied zijn nog veel historische cultuur- en natuurelementen te vinden als bewijs van vroegere activiteiten. En natuurlijk zijn er ook veel aanwijzingen die laten zien was de huidige functie is van dit gebied. Er schijnen zelfs kabouters te wonen in het Weverslo-bos. De speurtocht helpt om die verborgen geheimen te vinden.

Gratis

De speurtocht is gratis op te halen bij het boshuis. Dat is dagelijks open van 13.30 tot 16.30 uur. Alle deelnemende kinderen mogen dan ook grabbelen in de grabbelton. Buiten die tijden liggen er op het boshuisterras ook speurtochten klaar en kunnen de ingevulde vragenkaarten worden ingeleverd in een speciaal speurtochtbakje . Dus altijd welkom om mee te doen. Op 31 augustus maken we de winnaars bekend. 

Meer informatie en nieuwtjes over de speurtocht vind je op de Facebook en Instagrampagina’s van Weverslo. Volg die dus goed als je de speurtocht hebt gemaakt en de  kaart hebt ingeleverd: www.weverslo.n l, www.facebook.com/Natuurbegraafplaats of www.instagram.com/weverslo

26 jul. 2022 - 13:30
28 aug. 2022 - 16:30
€0,00

Locatie

Natuurbegraafplaats Weverslo

Janslust 11
5812 AT
Heide


Aanbieder

Natuurbegraafplaats Weverslo

Meer informatie
Natuurbegraafplaats Weverslo

Naar het overzicht van activiteiten