Over ons

Over ons

In de Venrayse wijken en dorpen zijn en ontstaan allerlei activiteiten. Waar iedereen welkom is. Jong en oud, mensen met en zonder een beperking. Op deze website zie je in één oogopslag wat er in welke wijk of dorp te doen is. Help je mee om hem zo compleet mogelijk te maken?

Zelf initiatief nemen

De samenleving verandert. Daarbij past een overheid die helpt waar het moet en aan mensen overlaat wat kan. Door zelf initiatief te nemen en zaken te organiseren, kunnen we veel dingen oplossen en realiseren zonder (al te veel) hulp van de gemeente.

homeblok.jpg
Homepage Slider

Ondersteuning en tips van de gemeente

De gemeente Venray daagt haar inwoners uit om vooral nieuwe activiteiten voor je eigen wijk of dorp te organiseren. Dit doe je echter niet zomaar even. Het vraagt om een gedegen planning. Op deze website vind je een stappenplan en tips die kunnen helpen bij het opzetten van een nieuwe activiteit. De gemeente kan hierbij ondersteuning bieden. Ook financieel; er is een speciaal budget om nieuwe initiatieven van de grond te krijgen. Om burgers te stimuleren en uit te dagen zelf met ideeën te komen heeft de gemeenteraad van Venray namelijk een budget beschikbaar gesteld om burgerinitiatieven mogelijk te maken’.

Neem voor meer informatie contact op met gemeente Venray.​

Heb je een laag inkomen en te weinig geld voor het lidmaatschap van bijvoorbeeld een sportvereniging, bibliotheek of voor een museumbezoek? Je kunt dan voor je gezin of jezelf een bijdrage uit het Meedoenbudget aanvragen.